Wie zijn we?

       
Akabe De Iris is een scoutsgroep uit Poperinge voor kinderen en jongeren  tussen 6 en 21 jaar met een leerstoornis of een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Onze activiteiten verschillen niet zo veel van die van een andere jeugdbeweging (themaspelen, bosspel, estafette, knutselen, koken, stads-spel,...). Alleen worden ze wat aangepast aan de leefwereld van de kinderen en de jongeren, zonder dat we daarbij hun integratie uit het oog verliezen.  

winnaar beste kampfoto 2009

Ieder jaar gaan we in de Krokusvakantie op weekend en begin juli slaan we ergens in Belgiƫ onze tenten op voor ons jaarlijks kamp.

Tweewekelijks is er op zaterdagnamiddag activiteit van 14.00 uur tot 16.30uur. De Iris bestaat uit 3 leeftijdsgroepen. De tak met de kleinsten heet "Kajoes". De middelste groep vanaf 12 jaar tot 16 jaar zijn de "Osjies" en onze oudste groep (16+) heet de "Sherpa's"  

Onze activiteiten gaan door in onze lokalen in de Kouter in de  Komstraat in Poperinge. 

winnaar beste kampfoto 2010

Het lidgeld bedraagt 34 euro per werkjaar. Voor deze prijs is zowel het gebruik van materiaal, de verzekering en een vieruurtje (een koek/stuk fruit en een drankje) op elke acitviteit inbegrepen. Enkel voor speciale uitstappen wordt nog eens een kleine bijdrage gevraagd.